Pinsamma saker att bli påkommen med att göra

1. Att provsmaka godis i affären. Detta är tydligen inte tillåtet, men man köper ju inget som kan vara äckligt? Nej, just det!

2. Att lämna kvar provade kläder i provhytten, och expiditen ber en ta med grejerna ut. Skyldig.

3. Att gråta till lejonkungen. Det är en tecknad film, men så fin och sorglig.

4. Att ta av den gratis salladen och brödet på resturanger utan att faktiskt ha beställt mat. Det är inte så att jag själv går in och tar sallad och sätter mig, men om man sitter med någon som äter, men man inte ska äta själv, så är det ju alltid gott med sallad...

Läskiga saker

- Att sova utan täcke. Jag tänker att täcket ska hålla mig säker, och att inga monster ska komma och ta mig. Löjligt jag vet, men det funkar verkligen inte att sova utan täcke.

- Att gå på brunnar där dagvattnet rinner ner. Jag tror alltid att dom ska gå sönder och att jag ska trilla ner. Det kommer (förhoppningsvis) aldrig hända, men bara tänken är läskig.

- Att simma i den djupa delen av bassänger på simhus. jag har konstiga tankar om att där skulle vara hajar, vilket är grymt löjligt. Men också läskigt.

- Att sova med garderobsdörren öppen. Detta är så jäkla sjukt, för vad skulle kunna hända? Ingenting, men jag kan inte. Det är sjukt läskigt, jag tror typ att onda varelser gömmer sig där inne och kommer ut när jag sover. Galet.

2 timmar i staden

- en tjej runt tio sitter på det yttersta sätet på bussen. En tant frågar om hon kan få sitta där, och pekar på säter innanför Javisst säger flickan, men flyttar inte på sig, så tanten praktiskt taget får klättra över flickan.

- Vi ser ett gigantiskt moln av rök, och tänker "shit något brinner". Det kommer från en bil som står på busshållsplatsen. Vad tror ni bilen gör? Han kör vidare, men tjock vit rök vällande bakom sig.Bilarna bakom honom kunde nog knappt se för all rök. Jag har inte skrattat så mycket på länge.  trafikfara någon?


- Vi ser en tjej komma gående med reklamskyltar hängande över bröstet och ryggen. Man ser att hon skäms och försöker gömma sig bakom sina gigantiska solglasögon. På skylten står det "Erotikbutiken du faktiskt vågar gå in i!!!!", osv, men beskrivning av alla "tillbehör" de säljer. Kul jobb. Riktigt kul jobb. Vad gör man inte för att tjäna ihop till sitt dagliga bröd?


Vet du allt detta, då kollar du för mycket på top Model

-Du vet vem och i vilken säsong denna tjej var med som var otrogen mot sin pojkvän.

- Du vet vem som sa"don't get it twisted" och knäppte med fingrarna och vilken säsong det var.

- Du kan Robins motto från säsong ett

- Du vet vilket djur som Keenya föreställde på en bild tagen i vilket land

- Du vet vad tjejen som åkte hem för att hon inte ville klippa sitt hår ytterligare en gång (först hade dom klippt henne jättekort och nu ville dom klippa typ tre till cm) och i vilken säsong hon var med


Svar
Shandi säsong 2
Ebony säsong 5
if you don't stand up for something, you will fall for everything
En elefant (lätt ironiskt eftersom hon började bli "knubbig"?) i sydafrika
Cassandra säsong 5

Erkännande: Jag visste alla dessa svaren (jag gjorde ju liksom frågorna?) utan att googla något. Pinsamt Linnéa...

Annes lista om svenskar

Denna listan är skriven av en besökare vid namn Anne, som en kommentar till inlägget om finnar. Min gissning är att det är en finne som blev förnärmad av vad jag skrev och bestämde sig att ge igen och skriva sin ärliga mening om svenskar, och jag säger; mer sånt!!! Håller ni inte med om vad jag skriver, så kontra med en egen lista. Listor är bra sätt att få fram sina argument, och tycker ni att jag är dum i huvudet i mina listor, så skriv egna, och jag kanske publicerar dem.

Anne tycker att:

- Alla svennar gillar rutten fisk (surströmming)
- Alla svennar vet och skäms innerst inne för att om Finland inte hade satt stopp för ryssarnas framfart kunde Sverige varit ryskt territorium idag.
- Alla svennar måste supa INNAN dom går ut för att våga umgås med det motsatta könet.
- Ingen svenne vet att mumintrollet är skrivet av en finsk svenne och deras brytning har inget med finnars brytning att göra.
- Svenskarna saknar viljekraft att kunna sluta röka, så t om deras tjejer trycker överläpparna fulla med snus som gör att de ser ut som bajskäkande stinkbomber.
- Alla svennar har fördomar om sina grannländer, och gillar att låtsas som om fjärran kulturer är mer värda att dyrka o respektera än sina grannar.
- Alla svennar gillar att tro på att de är överlägsna över andra nationaliteter, men i själva verket har de till och med glömt bort att fira sin egen nationaldag.

Anne om du läser detta: Har du en hemsida, så skriv en kommentar, så länkar jag :D


Sanningar

- Jag hatar inte danskar. Eller Finnar. Eller amerikaner. Eller pensionärer. Eller emos. Eller bibliotek. Eller påven. Eller kollektivtrafik. Det är bara så himla mycket roligare att generalisera. Och uppröra. Jag ogillar vissa danskar. Men jag hatar dom inte. Men det hade inte varit så kul att läsa en lista om hur jag inte bryr mig om danskar. Eller så hade det det. Jag kanske skriver en sådan lista någon gång.

- Jag överdriver. Grovt. Detta är väl lite samma sak som förra punkten. Det är mycket roligare att läsa då.

Detta blev en kort lista. Och jag har fått vissa kommentarer om att det är störigt med alla fördomar. Så nu vet ni vad jag menar. Och jag är glad över att vissa av er blir upprörda. Det är meningen. Tror jag.

En vecka i Norge

- Norsk Tv är skit. Riktig skit. Jag såg ett avsnitt av Robin Hood i onsdags (fråga mig inte varför). tror ni inte dom sänder samma avsnitt lördagkväll igen? och vi hade tre kanaler! Och vi satt i en stuga uppe på ett berg och kunde välja mellan samiska nyheter, ett filmat radioprogram a la P1 eller att se samma avsnitt av Robin Hood igen. Jag gick och diskade.

- Killar drar ner byxorna och kissar varsomhelst. Tre killar runt 25 ställde sig och kissade mitt i backen. Jag funderade på att sätta mig brevid dom. Jag gjorde inte det. Till skillnad från vissa andra har jag lite stolthet.

- Att trilla i en meter lössnö gör inte ont. Men det kan leda till att din skida försvinner ner i snön. Alltså inte ner för backen, utan rakt ner någonstans i det vita pudret. Och det kan ta hyfsat lång tid att hitta den. Men eftersom man sitter i en skog, är det ingen som ser en, så man behöver inte skämmas.

- Att stå i en lift, samtidigt som du ska ta upp mobilen och prata genom en hjälm, kan leda till problem. Det betyder inta att man inte ska försöka. Man ska aldrig inte försöka. Men man ska även lära sig av sina misstag. Jag har lärt mig. Dålig idé. Riktigt dålig idé.

- Jag är inte den enda som är rädd för danskar i skidbacken.
Jag hörde norrmän som snackade lika mycker skit om danskarnas skidåkning som jag gör! Yes. Borde världen bidra till att skicka hela danmark i skidskola? (och sponsra snyggare mössor?)

- Det är svårt att se snygg ut i pjäxor. Det kan gå hyfsat bra när man står still. Men när man ska röra på sig, då ser man ut som en 6-åring i högklackat. Ingen vacker syn. Tro mig.
 

Saker jag ska göra nästa vecka

-Åka skidor och se ut som en michelingubbe.

- Dricka varm cholkad.

- Spana på norrmän.

vilket kommer få följande konsekvenser när det gäller listorna här.

- Det kommer komma upp inga eller ytterst få listor nästa vecka. Hoppas ni står ut. Ni kan ju alltid gå tillbaks och läsa listorna jag skrev i Januari. Eller så gör ni något annat trevligt. Vad det skulle vara får ni komma på själva.

Funderingar

- Hur många hårfönar skulle vi i helsingborg behöva sätta på max och lägga i havet för att kunna elchocka vattnet som danskarna badar i? (Obs. Jag vill inte döda några danskar. Jag bara undrar.)

- Serverar skolmatsalar veganmat? Om de gör det, hade jag kunnat hitta på någon egen diet, typ att jag var cocacolian, och bara kunde dricka coca cola? Hade dom köpt cola till mig då?

- Vilket gör mest ont: att bli sparkad på kulorna, eller att föda barn? Snodd från chandler i Friends. Men det är en bra fundering. Jag skulle gissa på att föda barn. Men vad vet jag?

- Varför blir alla så upprörda för att Maxi tydligen sålde små spetsbh-saker (som inta var en bh, utan en topp med spets på) till sjuåringar? Det är inte som om sjuåringen själv åker till maxi för att köpa kläder väl? Så om en sjuåring har en sådan på sig är det väl för att en vuxen människa har köpt den till sin dotter. Köper du inte en sådan till din dotter behöver du väl ändå inte bitcha?

Fem faror i skidbacken

- Skidliften. Speciellt om du tvingas åka med någon annan. Jag fastnade en gång med en tysk som ställde sig och pratade i mobiltelefon samtidigt som vi åkte uppför en svart backe. inte kul.

- Småbarn. Dom kan inte stanna. Dom förstår inte att det gör ont om man slår sig. Dom är så små att man ibland inte märker dom. Förrän dom åker rakt in i dig.

- Snowboardåkare. Dom isar upp hela backen. Och dom sätter sig på rad mitt i backen och "vilar" (eller är dom danskar så sätter dom sig och röker).

- Människor som dricker 18 starköl till lunch. Ockej, 18 är lite överdrivet. Men när man sitter brevid någon i liften som luktar sprit bådar det inte gott.

- Skidskolor. Dom ska åka på ett led fram och tillbaka över backen, och man kommer aldrig förbi. Dom får gå före i liften. Fusk.

Alla hjärtans Dag

hur man i egenskap av att vara singel överlever högtiden för förälskade par.

- Köp 5 paket Ben & Jerrys glass. Ät allt. Själv. Men i en grupp. Bestående av alla dina singelvänner. Samtidigt som ni kolla på kärleksfilmer och slänger saker på TVn.

- Skapa en grupp på facebook, där ni (singlar) kan sitta och kollektivhata alla nyförälskade par.

- Var glad att du slipper köpa presenter till din parter. Köp presenter till dig själv istället. Mycket bättre.

- Boka bord på stans populäraste restrang. Sätt dig där på kvällen den fjortonde, och läs en bok. Detta kan tyckas att utsätta sig själv för medlidande från självgoda par. Men tänk efter. Du tar ett bra bord från ett puttinuttigt par som vill äta på den fina resturangen. Ha. HA. HAHAHAHAHAAHHAHA.

Eller så slutar du tycka själv om dig själv. Var glad för par som är lyckliga. Var glad för att du bor i Sverige. Och inte i USA. För där är denna högtid så mycket större. Och du hade känt dig mycket mer ensam. Och se det positivt. Det är bara en dag om året. Av 365. typ 0.27 %. Klarar du dig inte genom det. Ja, då är det faktiskt synd om dig.

skandal skandal skandal

-Prinsessan madelene fotograferades med en ciggarett i handen. Och nu kan man läsa att "flickor gör som madelene och röker". Ja, för alla tjejer som läste artikeln om madelene igår gick ju självklart och köpte ett paket cigg och började röka? Jag gjorde det. Gjorde inte ni? eller nej, det gjorde vi kanske inte...

-Blondinbella bär päls.  Shit. Gud. Jesus, vad ska vi göra? Och jag har ett duntäcke. jag och blondinbella är djurplågare. Nu hamlar vi i helvetet tillsammans med Hitler och alla andra hemska människor.

-Kissie festar och har "nakenbilder" på bloggen. Oj herregud! en 17-årig lite tös som dricker alkohol, något sånt har vi aldrig sett tidigare? Och han visar liiite klyfta på en bild. Oj gud! människan har tydligen bröst. Stoppa pressarna!!!! Kissie har BRÖST. Oj, nu vändes världen uppochner. !7-åringar med bröst som dricker alkohol, det existerar väl inte någon annanstans i hela sverige? För alla andra 17-årigar är nykterister. Ja. Så är det.

saker jag har gjort idag som jag inte är stolt över

-Jag googlade min blogg. hemskt att erkänna. Men där fanns träffar! jag lämnar avtryck i internetvärlden! yes, mitt mål är uppfyllt, nu kan jag dö lycklig.

-Jag har kollat på Oprah, Ellen Degeneres och Rachel Ray. Jag kände mig som en tant. Men när man äter frukost så kan man bara kolla på rachel Ray eller VIP. Jag vill inte kolla på Pamela Andersons bröst som leker actionhjälte.

-Jag har läst Tara och Iform. Det var intressant. Artiklar som "fördelar med medelåldersmän" och "8 fördelar med granatäpplen". Alltid kul. För jag tänker ju verkligen på medelålders män på det sättet. Jag bryr mig verkligen om det faktum att dom låter mig tjata om PMS. För jag skulle ju verkligen gå till en medelålders man och börja diskutera PMS. Självklart. Absolut. Svar: Positivt.

-Jag gjorde fyra portioner pannkakor och åt upp alltihop. Det känns som om jag är gravid med en gigantiskt pannkaksbebis. För jag hade ju sex men den grymt sexige pannkaksmannen. Absolut. Självklart. Jag och pannkaksmannen ska gifta oss, skaffa villa volvo och vovve och skapa 18 stycken pannkaksbarn. Den här punkten flippade ut lite. Skit samma.

Japaner

Dom är superintelligenta. Vi är skyldiga japanerna ett stort tack. Dom gav oss det civiliserade samhället. Sen att dom har snea ögon och ser ut som om dom har gulsot får vi helt enkelt ha överseende med.

Dom är korta. Jag tror det beror på att dom äter för mycket ris. Man ska äta blomkål, då blir man lång ska ni tro!

Dom har konstiga gameshowes och gillar förnedrings-TV. Okej, det gäller inte bara för japaner. Men mest för japaner. Dom gillar att se andra människor frivilligt utsätta sig för "humoristiska" saker. Inger fel i det.

Dom gillar att äta halvdöd fisk. Självklart ska den vara rå (vad annars) men jag läste att man kan beställa halvdöd fisk. Som fortfarande sprattlar när den kommer till bordet. Trevligt. Gott. Inte alls barbariskt.

Dom kan inte kolla på ett TV-program utan att där är med någon slags animation. Japaner är kungar på animerat. Så, varför inte njuta av det varje minut av varje dag?

Dom kommer på knäppa uppfinningar. Saker vi inte visste att vi behövde bevisade japanerna att vi visst det behövde. Vad sägs om en japansk supertoalett? Det låter väl trevligt. Nu är inte bara toaletten ett tråkigt måste i varje hem, det är en high tech inredningsdetalj som gör allt du inte riktigt orkar göra själv.

Allt dom uppfinner ska blinka och göra ljud ifrån sig.  Japaner verkar ha en förkärlek för saker som kräver batteri (eller annan energikälla) för att fungera. Inget blinkande och låtande =inget kul.

Dom blir fulla på två lättöl.
Egentligen är det ekonomiskt positivt att vara japan. Billigt att gå ut på krogen. Andra människor börjar shotta 40% äcklig sprit för att bli onyktra, japaner dricker samma mängd som övriga världen dricker till lunch, och sen är kvällen räddad för deras del.

Bloggar

Fördelar

-Man kan vara hur anonym/öppen som man vill.
Vill du ha en blogg där ingen vet vem du är och du skriver vad du vill? ha då det. Vill du skriva allt om ditt liv, allt ifrån vem du inte gillar (gärna med bild på personen) till hur många gånger per dag du kliar dig i rumpan. Ha då det.

-Du får skriva vad som helst. inom lagens gränser förstås. Och man ska vara snäll. Men vill du dra på dig dålig karma och skriva elakheter, så gör det! inget hindrar dig!

-Du kan spamma någon med "roliga"  (irriterande) kommentarer utan att dom kan göra något. Okej, dom kan se ditt ip-nummer, men vad ska dom göra? hacka polisens register och leta upp din adress? Men man ska ju inte skriva taskiga saker. Man ska vara snäll. Då kommer man till himmelen. Eller nåt sånt.

Nackdelar

-Man känner press att man måste uppdatera.
Annars, O hemska tanke, så sjunker ju antalet besökare.

-Har du en blogg inom något ämne är det stor risk att du börjar tänka i detta temat. Jag tänker nuförtiden i listor. Listor jahg ska skriva, listor vad jag ska göra, listor om människor osv. Man blir lite knäpp.  

-Det du tyckar är roligt förstår vissa andra inte. jag gillar sarkasm. Vissa förstår inte sarkastiska skämt. Vilket innebär att folk antar att jag är sjukt elak och knäpp. Och att jag lär mig ryska genom öststats-flygvärdinnor. Så är inte fallet. Jag kan inte ryska. Och alla öststats-flygvärdinnor pratar inte ryska. Vissa pratar ukrainska.

Hur man överlever en dag av sjukdom


1. Musik
Bra musik är ett förslag, men inte självdestruktiv "jag-är-emo-och-tycker-synd-om-mig-själv-musik". lyssna på följande musik  istället:

- The last shadow puppets "the age of the understatment"

- Timo Räisänen "And then there was Timo"

- Navid Modiri & Gudarna "Allt jag lärt mig hittills"

- Vampire weekend "Vampire weekend"


2. Mat
Man måste äta näringsrik mat för att kroppen ska må bra och bli frisk. Bra mat att äta en sjukdag är t ex

- kladdkaka. Hemmagjord. Vad annars?

- Pizza. Gärna hemkörd. Funkar inte det får man lösa det på något annat sätt.

3. TV
Att titta på Top Model eller Du är vad du äter när du äter kladdkaka är inte att rekommendera, men allt sker på egen risk.
annars är att rekommendera

- Oprah/Jerry Springer /DR Phil osv  Att kolla på korkade människor från USA gör att man känner sig intelligent och sjukt allmänbildad. Inget får mig att må så bra som tjockisar från USA.

- House/Hopkins/ER osv. Genom att kolla på serier som är till största delen uppbyggda av sjuka människor kommer du inse att det inte är så synd om dig. Det finns människor som är sjukare. Men du har fortfarande rätten att klaga. Och köra med alla.

Nu ska jag gå och baka. Sen ska jag kolla på Judy's domstol. Att se amerikanare stämma sina egna kusiner på Tv är alltid kul.

Felaktiga påståenden

- Tjejer är bättre på att dansa än killar. Idag var jag och dansade Pussycat Dolls-dans. Instruktören var en man. Han dansade som en gud. Själv dansade jag ungefär lika bra som Carl-Jan i let's dance.

- Odd Molly tillverkar inte träningskläder.
trodde jag. Eller det gör dom nog inte. Men idag såg jag en tjej som tränade i en Odd Molly tröja. Ja, har man inte bättre saker att lägga sina pengar på, så kan man ju alltid köpa dyra träningskläder.

- Alla tanter som jobbar med välgörenhet är trevliga. jag var på röda korset idag. Köpte ett par byxor. Tanten som jobbade där var en riktig bitch. Varför tror gamla människor att de kan behandla unga människor värre än hur de behandlar gamla? Hon hade aldrig snäst åt en 40-åring som hon gjorde åt mig. Ragata. Kärring. Russinansikte. Tant.

Friskis &Svettis

Dessa fyra typer kan man ofta hitta på träningsställen. Dom är inte trevliga, men man får leva med dom, för vad ska man göra?

Nudisten
- Det finns stor risk att det första när man ser när man kommer in i omklädningsrummet är x antal nakna 50+ kvinnor som står och fönar håret.
Jag har aldrig fattat grejen med att gå omkring naken i omklädningsrummet. Ja, alla är ju av samma kön men ändå. Och det brukar alltid vara lite äldre lite mindre tränade människor som struttar runt och visar upp sig. Och nu är det inte jag som skäms för att vara naken. Jag är snygg naken. Men jag måste inte visa det för alla.

Den tävlingsinriktade
- När dörrarna till salen öppnas är det värre trängsel än i matkön på en högstadieskola.
  och nu är det inte unga människor. Det är människor i min mammas ålder som sätter armbågen mellan revbenen på en.

Den okoordinerade
- Har du otur kommer du hamla brevid en okoordinerad människa som kommer studsa rakt in i dig. Därför ska man se till att ställa sig på en udda plats.  Okoordinerade människor (som är medvetna om det) brukar ofta ställa sig långt bak. Så ställ dig längst fram. Gärna med nosen i spegeln. Med mycket svängrum.

Den svettige
- Trängseln vid pappershållaren leder ofta till att någon svettig människa kommer gnida sin svettiga arm emot din.
Den svettiga människan brukar ofta vara hårig. Och man. Och lång. Och tjock.

(men det är bra att träna. Det är kul att träna. Så man tränar trots detta. För är man lite uppmärksam så kan man lyckas slippa dessa människor.)

Finnar

- Alla finnar pratar som mumintroll. Eller är de mumintroll som pratar som finnar?

- Alla finnar är extremt köldtåliga, och går runt i t-shirt när andra har täckjacka.

- Alla finnar heter roliga saker, något i stil med "Ranta Runt I Ringen".

- När finnar går ut dricker de bara shots. Dom tycker att det är inte lönt att dricka goda drinkar, för man blir inte full  lika snabbt. 

- Alla finska kvinnor tänder på raggare med stora raggarbilar. 

- Alla finnar svär. Minst i varannan mening. 
Annars räknas man inte som finsk medborgare

- Alla finnar bär kniv. Och man ska gärna skryta om sin stora kniv. Knivar för finnar är som bilar för övriga världen. Störst går först. 

 - Alla finnar älskar att basta. Gärna nakna, hela släkten tillsammans. Sen ska de gärna piska varandra med björkris. Fortfarande nakna. Och hela släkten tillsammans. Mysigt värre.

RSS 2.0